Ekaterina Stense berättar om hur det är att jobba som applikationskonsult

”Det är viktigt för mig att utvecklas och det gör jag som applikationskonsult. Jag tycker det är roligt att utmana mig själv.”

Var jobbade du tidigare och hur kommer det sig att du började på Konsultnet?

Från början jobbade jag som systemadministratör men valde att gå över till att bli applikationskonsult för att jobbet som administratör var väldigt statiskt. Det är viktigt för mig att utvecklas och det gör jag som applikationskonsult. Jag tycker det är roligt att utmana mig själv.

Jag har jobbat på Unit4 i nästan 6 år som konsult och började på Konsultnet i maj 2017. Jag trivs bra! Vi har roligt tillsammans här. Det är en väldigt generös arbetsgivare och vi har trevliga kunder och kollegor.

Hur trivs du på Konsultnet?

Jag har jobbat med andra system än Unit4 Business World tidigare men tycker att det är roligare att jobba här på Konsultnet både organisationsmässigt och med systemet Unit4 Business World.
Vi är lite friare och har mer ansvar här på Konsultnet. Det är färre chefer och det gör att man får större ansvar. Vi samarbetar mycket för att komma fram till de bästa lösningarna för kunden.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är att jag får träffa nya människor och lösa deras problem. I min roll som applikationskonsult är det viktigt att kunden upplever att man har en viss kutym och kompetens.

Kunden vet ofta vad de vill ha men vet inte exakt hur man kommer dit. Det gäller att ha magkänsla och vägleda kunden i rätt riktning.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

Det roligaste tycker jag är testningen. Då ser man om det man har designat håller, eller inte. Det är kul när man lyckats skapa något som kunden är nöjd och glad med!

Om du fick säga tre ord att beskriva Konsultnet som arbetsgivare, vad skulle du säga då?

Effektiv, för att Konsultnet kan motivera sina konsulter att leverera effektiva och smarta lösningar.

Vi levererar mervärde, vi ger vad vi lovar plus lite extra.

Kompetenta konsulter, vi ge tips och råd på best practise.

Hur behöver man vara för att lyckas i rollen som applikationskonsult?

Man måste vara stresstålig, problemlösningsorienterad och diplomatisk. Du måste kunna kommunicera med kunden och kunna leverera smarta lösningar. Man behöver vara lite bestämd också och säga ifrån när man vet att kundens önskemål inte kommer att fungera eller kommer ta väldigt lång tid.

Leveranser i tid med rätt värde