Elias berättar om hur det är att jobba som applikationskonsult

Förra året fick Elias Molin möjligheten att gå på grundutbildning i Unit4 Business World, Unit4s Fast Track Program. Elias Molin har nu jobbat som applikationskonsult i ett år efter utbildningen och berättar om sina erfarenheter.

Kände du dig redo efter utbildningen?

Utbildningen var ett bra sätt att få känna på alla delar av systemet. Affärssystemet förändras hela tiden så det gäller att hänga med. Även kundernas krav förändras. I rollen som applikationskonsult måste man alltid lära sig nya saker, men det är också det jag tycker är kul. I den mån jag kunde göras redo så var jag det.

Berätta om din tid på Konsultnet

När jag började som applikationskonsult på Konsultnet fick jag medverka i ett projekt under sommaren. Det var en bra start då det var lite lugnare tempo och jag hade tillgång till våra seniora konsulter. Till en början fick jag ansvar för uppsättning av nya moduler. Efter sommaren fick jag mina första uppdrag och fick åka ut till kund.

Mitt största uppdrag under året var på ett byggbolag som hade många moduler, vilket innebar en stor installation. Det var kul att vara med i ett så stort projekt.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

Det finns två typer av dagar. Den ena är på kontoret, då sitter man och designar och bygger. Och så finns det dagar då man är hos kunden. När man är där stöttar man och hjälper till. Ofta blir dessa dagar intensiva då många vill ha hjälp och gärna passar på när man är där. Jag tycker det är kul när människor kommer fram och vill driva framåt, då utvecklas vi tillsammans.

Du startade något som heter Fredagslinken, berätta

Vi ville dela med oss av tips om affärssystemet Unit4 Business World som vi jobbar i. Idén kom under en konferens vi hade i augusti. Jag stod och pratade om affärssystemet och vad som är viktigt att tänka på när det handlar om stora affärssystem. Någonstans där föddes Fredagslinken. Fredagslinken kommer alltid upp på fredagar och delas på Linkedin. Därav namnet.

Till Fredagslinken

Vem skulle du rekommendera att söka till applikationskonsult?

Alla som tycker det är kul med system och som vill förändra och förbättra processer. Man måste älska förändring i och med att vårt jobb är att förändra. Som applikationskonsult hjälper vi våra kunder att få ut nyttan i Unit4 Business World affärssystem.

 

Leveranser i tid med rätt värde