”En bra dag är när det är mycket skratt och högt tempo”

Karin berättar om konsultrollen där det gäller att leverera smarta lösningar till kunderna men även vikten av att ha lätt till skratt och ha kul på jobbet.

Var har du jobbat tidigare?

Jag arbetade tidigare som bolagsekonom inom fastighetsbranschen. Företaget ägde inga egna fastigheter utan förvaltade dem åt våra kunder. De använde Agresso/Unit4 Business World som affärssystem och det var då jag fick upp ögonen för systemet. Jag var superuser för Agresso inom min grupp och det gav mersmak.

Hur kommer det sig att du började jobba på Konsultnet?

Jag hade arbetat många år på samma ställe och kände att det var dags att gå vidare.
Företaget där jag arbetade tidigare hade använt Konsultnet som leverantör så jag kände till dem sedan tidigare. Konsultnet lockade även för att de hade en plan för ens utveckling och de betonade vikten av att ha hjärna och hjärta inom företaget.

Nu får jag jobba med lite allt möjligt och det är stor variation mellan arbetsdagarna. Jag tycker jag gjorde rätt som valde att jobba här på Konsultnet.

Hur trivs du på Konsultnet?

Jag trivs jättebra. Vi hjälper och stöttar varandra. Det tycker jag är viktigt. Nu när jag har jobbat här i fem år har jag hunnit arbeta med många av våra kunder och kan använda mig av tidigare erfarenheter för att tillsammans med mina kollegor skapa smarta lösningar.

Jag tycker att jobbet som applikationskonsult är som att lägga pussel. Ibland får man vända och vrida på bitarna lite men det finns få saker som är mer tillfredsställande än när bitarna faller på plats.

Hur ser du på framtiden karriärmässigt?

Jag har alltid haft som mål att utvecklas både som person och inom min yrkesmässiga roll. Jag lär mig väldigt mycket här! Så länge jag känner att jag utvecklas så stannar jag.

Om du fick välja tre ord att beskriva Konsultnet som arbetsgivare, vilka tre ord skulle du välja?

Skratt, högt tempo och variation. Variation var anledningen till att jag började jobba som konsult.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är att leverera bra lösningar som förenklar för våra kunder. Ibland kan lösningarna vara lite trixiga att få till och då blir man extra nöjd när det fungerar. Jag gillar främst att bygga långsiktiga relationer och ha kunder som man arbetar med över flera år. Många gånger är det de små sakerna man kan hjälpa till med som gör stor skillnad.

Bra kollegor är också viktigt! Man måste ju kunna ha kul på jobbet. Och här är det så skönt att vi jobbar tillsammans och hjälper varandra.

Vem passar som applikationskonsult?

Jag tänker att man måste kunna jobba relativt självständigt men samtidigt inte vara rädd för att ta hjälp om det behövs. Öppen och nyfiken så att man kan fånga upp signaler från kunden. Kunna avgöra vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt.

Leveranser i tid med rätt värde