Ny talang till vårt konsultteam

I somras sökte vi efter en ny talang att joina vårt konsultteam och fick nöjet att ta emot Martin Petersson. Anställningen inleddes med en tre månaders utbildning och Martin har nu blivit certifierad applikationskonsult i Unit4 Business World hos oss på Konsultnet.

Nycertifierad alltså! Kul och grattis. Hur känns det?

Det känns jättebra! Nu är det första veckan jag faktiskt ska få sätta mig ner och faktiskt göra en del av det jag lärt mig. Jag ska hjälpa till med uppsättning hos en av våra kunder. Och så ska jag få åka ut till en av våra kunder i veckan.

Har du fått vara ute hos kund ännu?

Jag var ute två dagar under en uppgradering under tiden jag gick utbildningen för att bli certifierad. Det gav mig mer handfasta idéer om vad det är man faktiskt gör som applikationskonsult. Hittills har allting varit väldigt mycket teori och att man ger sig själv tid till att studera. Att få vara ute hos kund var väldigt givande och knöt ihop många punkter.

Hur kommer det sig att du började på Konsultnet?

Det som lockade var det sociala – träffa kunder och vara med i förändringsarbete. Tidigare studerade jag till Civilekonom i Linköping. Där läste jag en kurs som hette just Affärssystem. Och det var egentligen där jag blev intresserad av affärssystem, dess komplexitet men även möjligheterna. Förändringsarbetet var det som jag främst blev intresserad av.

Efter att ha jobbat på Pwc som revisorassistent såg jag väldigt mycket potential och hur man skulle kunna förändra vissa processer för att göra det väldigt mycket bättre. Den chansen skulle jag få här. Man är inte bara observerande utan man är med och förändrar och ger goda råd.

Jag fick höra att Konsultnet var en bra arbetsplats av en kompis som jobbar här och då sökte jag hit.

Många tycker förändring låter läskigt. Men det gör inte du. Berätta.

Det jag tycker är roligt med förändringsarbete är att ta fram den bästa potentialen hos kunden. Tänka outside the box. Bara för att man gjort något i 15 år behöver inte det vara det bästa. Jag tycker det är väldigt kul att göra en analys av det och se om man kan göra några förbättringar och förhoppningsvis även kunna implementera förändringarna.

Många företag jobbar idag med innovation. Hur ser du till att vara innovativ?

Det är viktigt att man utmanar sig själv och tänka efter om det finns ett bättre sätt att lösa uppgiften på. Att ifrågasätta de redan befintliga sätten att arbeta på. Det finns aldrig en bästa lösning. Man kanske har en plan A men sedan gäller det också att kunna se när det blir plan B.

Du har inte jobbat här så länge men om du fick säga tre ord att beskriva Konsultnet som arbetsgivare, vad skulle du säga då?

Utvecklande för att det är utmanande samtidigt som jag känner att jag har stöd av hela företaget.

Familjärt. Det finns en härlig gemenskap här. Man kan prata med vem som helst oavsett befattning.

Kundorienterade, jag har nog aldrig varit på ett företag som har det kundfokuset vi har här. Det tycker jag är ganska unikt och rätt så fantastiskt. Vi har stort fokus på mervärde och att leverera det bästa till kunden.

Leveranser i tid med rätt värde