Richard Ekstrand berättar om hur han gick från egenföretagare till applikationskonsult

”Jag hade känt mig rent ut sagt korkad om jag hade tackat nej till tjänsten på Konsultnet för jag såg utvecklingspotentialen för mig. Jag tänkte att jag måste våga kasta mig ut. Vi kör!”

Var jobbade du tidigare och hur kommer det sig att du började på Konsultnet?

Tidigare jobbade jag som ekonomiassistent och blev snabbt testledare på HSB. Efter det projektet blev jag erbjuden en konsulttjänst i ett nyinstallationsprojekt av Unit4 Business World. I och med detta startade jag enskild firma och jobbade som Business World-konsult i 9 månader. Anledningen till att det inte blev längre var för att jag blev erbjuden en tjänst på Konsultnet. Jag hade känt mig rent ut sagt korkad om jag hade tackat nej till tjänsten för jag såg utvecklingspotentialen för mig. Jag tänkte att jag måste våga kasta mig ut. Vi kör!

Jag var egenföretagare och trivdes bra som det men jag valde att börja på Konsultnet för att få mer erfarenhet och bredda min kunskap. På Konsultnet får jag jobba med fler kunder och framför allt större företag. Det tycker jag är roligt.

Hur trivs du på Konsultnet?

I och med att Konsultnet är ett mindre företag är det mer flexibelt och vägen är kortare till beslut. Och jag har mer kontroll över min egen utveckling. En annan viktig orsak till att jag trivs så bra är mina kollegor.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är att det är utvecklande och utmanande – jag lär mig alltid nya saker. Jag utmanas i att jag blir bättre på att kompromissa och lyssna på kunden för att kunna leverera den bästa lösningen. Omväxlingen i det dagliga arbetet är kul och framförallt kontakten med människor.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

Det finns dagar då man är hos kunden och dagar då man är på kontoret. En vanlig dag för mig hos kund börjar med ett initialt avstämningsmöte för att förtydliga dagens uppgifter och mål, plus avstämning i slutet av dagen för att se hur arbetet har gått och vad nästa steg är.

Om du fick säga tre ord att beskriva Konsultnet som arbetsgivare, vad skulle du säga då?

Professionell, familjär och intensiv.

Professionell för att det är stort fokus på kvaliteten på det vi levererar till kund men även internt.

Jag upplever Konsultnet som familjärt för att vi alltid har väldigt roligt och vi är en tight grupp. Vi gör flera aktiviteter tillsammans på AW och åker iväg på resor. Vinterkonferensen i Åre var till exempel en riktig höjdare. Det var otroligt givande. På mötena kom vi fram till många bra saker och senare hängde vi i spat eller åkte skidor tillsammans.

Intensiv för att vi håller högt tempo och levererar hög kvalitet. I och med att vi är drivna så blir det en riktning framåt. Vi rekryterar nya medarbetare successivt i och med att vi växer i takt med att kunderna ökar.

Vem skulle du rekommendera att söka till applikationskonsult?

För att trivas som applikationskonsult måste man tycka om att tolka och analysera. Och då menar jag både hårda och mjuka värden. Så som det tekniska i ett system men även de mjuka bitarna så som kommunikation med kunderna. Något av det viktigaste är att man är en person som tycker om att möta människor.

Leveranser i tid med rätt värde