Är du en Lucky Loser?

Tillhör du dem som hatar att förlora och som alltid vill vinna, nästan oberoende av vad som står på spel? Grattis! Du har en stor fördel om du använder dina egenskaper rätt.

Men vad utmärker en riktig vinnare? Det handlar väldigt mycket om att ha ett eget driv och att satsa allt för att vinna. Och att vända förluster till att bli ännu starkare.

Så vad kan vi som jobbar med affärssystemsprojekt lära oss av idrottens vinnare?

Här kommer fem tips som hjälper dig och dina projekt på vägen

1. Lär dig av dina misstag
2. Sätt SMARTA mål så du skapar värde
3. Planera dina etapper (sprintar) och var taktisk
4. Träna så att du förbättrar dina prestationer
5. Mät dina resultat och justera så du når dina mål

För att bli en vinnare långsiktigt behöver du ibland vara en Lucky Loser. Ha förmåga att vända förluster till vinster, sätta mål och ha en långsiktig strategi som leder dig i rätt riktning.

Vill du bli en verklig vinnare så behöver du ta ansvar för dina egna beslut. Så länge som du skapar värde är du på rätt väg. Sätt fokus på din egen prestation, satsa allt du har i rätt sprint, när du gör det vinner du hela loppet.

PS: ”Sprint: Sprinttävlingarna börjar med en prolog där alla får åka en sprintbana. Utefter resultaten delas åkarna in i olika heat med sex åkare i varje. De två första i varje heat går vidare till nästa (ex från kvartsfinal till semifinal) plus de 2 bästa tiderna sk ”Lucky Losers”, ända fram till finalen”. DS

//Monica Olsson Norman, VD